De titel van de productie waar we momenteel voor repeteren is Grens. Deze titel is gekozen om zo aan te sluiten op het 75e jubileum jaar van onze vrijheid in 2019/2020. Het concept is een verhaal waarin twee hoofdpersonen een reis door de wereld maken. Daarin komen zij in andere landen terecht en leren zij andere culturen kennen. Zij worden blootgesteld aan intrinsieke motivatie maar ook aan persoonlijke grenzen. Denk aan feminisme, extremisme en socialisme.

De hoofdpersonen reizen door verschillende werelddelen zoals Japan waar een gesloten cultuur heerst, maar anime sociaal geaccepteerd is en zelfs mondiaal populair is geworden. Ook reizen de hoofdpersonen naar een metropool waarin de gekte van de stad wordt vertaald maar ook de eenzaamheid van anonimiteit. Zo zullen zij meerdere culturele ervaringen opdoen en daarmee vrijheid ervaren, maar ook gevangenschap en eenzaamheid.

“In 75 jaar vrijheid hebben we alweer zoveel geschiedenis erbij gekregen waardoor dit thema alles omvattend is geworden voor de mensheid”

Er zijn twee verhaallijnen in de voorstelling waardoor de positieve en negatieve kant van het fysieke reizen, maar ook de persoonlijke ontwikkeling, wordt uitgelicht. Dit alles in de dansstijlen urban, modern en klassiek ballet, waardoor het bewegingsmateriaal divers is. Muzikaal kiezen wij diverse nummers, zowel klassiek als hedendaags, maar er is ook live muziek door een violist en een pianist waardoor we een extra dimensie geven aan de voorstelling.

Wij kiezen voor dit concept omdat vrijheid in 2020 heel veel betekent. In die 75 jaar van vrijheid hebben we alweer zoveel geschiedenis erbij gekregen waardoor dit thema alomvattend is geworden voor de mensheid.


De choreografie voor de voorstelling is speciaal voor de productie geschreven en gecreëerd.

“Er is ook live begeleiding waardoor er artistiek meer mogelijk is”

De choreografieën ontstaan uit diverse ingangen zoals stijlkeuze, bewegingsmateriaal maar ook input vanuit dansers. Vorig jaar hebben Tim Aafjes en Lidy Hungerink de choreografieën gemaakt, zij zijn divers in hun bewegingsmateriaal en hebben veel ervaring met de doelgroep dansers zowel in jonge als in oudere leeftijd. Samen geven zij een alles omvattend beeld aan het publiek van wat dans te bieden heeft.

De werkwijzen voor de voorstelling zijn zowel reproductief als creatief expressief. Zo zijn er vaste voorbeelden van passen combinaties, maar wordt de kracht van de groep dansers ook ingezet. De dansers dragen hierdoor de voorstelling. Er komt nieuwe input en meer ontwikkeling op het gebied van dans maar ook multidisciplinariteit met live begeleiding waardoor er artistiek meer mogelijk is.

Koop nu je kaarten!